Kiszakadt egy alkatrész egy Oregonba tartó Boeing 737-esből

baleset
március 16., 13:33

Hiányzott egy külső panel arról a Boeing 737-esről, ami pénteken helyi idő szerint 11.30 magasságában érkezett meg San Franciscóból Medfordba, egy oregoni repülőtérre – áll a United Airlines közleményében.

Azt, hogy az alkatrész valamikor útközben lerepült, már csak landolás után, az ilyenkor szokásos rutinellenőrzés során észlelték a légitársaság szerelői.

A 25 éves repülőgépen 139-en utaztak 6 fős legénységgel. Senkinek nem esett baja, de az esetet alaposan kivizsgálják, különös tekintettel arra, hogy az elmúlt hónapokban sorozatosan észleltek meghibásodásokat egyes Boeing utasszállítókon.

Januárban a Boeing elismerte felelősségét, miután az Alaska Airlines egyik Boeing 737-ese a levegőben elveszítette törzsének egy részét, és kényszerleszállásra kényszerült, egyébként szintén Oregonban. Az eset után közel kétszáz gépet kellett bevizsgálni. Februárban újabb hibákat találtak 737-eseken. Múlt héten egy kerék repült le felszállás közben egy Boeing 777-esről.

link Forrás

A hiányzó panel ebben az esetben a futómű mellett, a repülőgép alsó részén helyezkedett el a közösségi médiában a repülőgépről készült képek szerint. Amint felfedezték a hiányt, a medfordi reptér forgalmát felfüggesztették, hátha találnak roncsokat a reptér területén. Nem találtak.

Az amerikai légügyi hatóság már vizsgálja az eset körülményeit. (BBC)

A címlapi kép illusztráció.