Ilyen is van: a diákok akarták megnézni a Most vagy sohát, a tanár a politika miatt ódzkodott a megtekintéstől

Sok iskola már az első napon elvitte diákjait a Most vagy soha! című március 15-i történelmi filmre. Rákay Philip, a film kreatív producere a Nők Lapja Cafenak még a film bemutatója előtt nyilatkozta, hogy „nincs olyan elvárás, hogy cserébe diákcsoportokat szervezzenek. Ha valamelyikük mégis úgy gondolja, hogy a film illene a tantervbe, örülni fogunk, ha elmennek rá együtt moziba. Egyébként nagy baj lenne, ha a Most vagy soha! nézettségi adatai azon múlnának, hány busznyi diák ment el rá.” (A hétfő délután megjelent adatok szerint az első hétvégén 75 ezren nézték meg a filmet.)

A legtöbb kötelező megtekintés a diákok, illetve a szülők 1500-2500 forintjába került. Három eset érdemel külön említést:

  1. A Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikumban – mivel a mozizás egyben a hivatalos iskolai ünnepség is – osztályfőnöki járt a filmnézés közbeni evésért.
  2. A nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnáziumban az előadás ütközött volna a kompetenciafelméréssel, ezért egyes osztályok 7:10-kor kezdték a napot.
  3. Egyik olvasónk 11 éves lányát is elvitték a vetítésre, tetszett is neki a film, habár 12-es karikával fut a film, vagyis megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott. (Végül is a tanár nyilván nagykorú.)

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.