Tarlós nem érti, Vitézy miért akarja középutasnak beállítani magát, miközben sok évig közel állt a Fideszhez

POLITIKA
március 19., 20:47

Mivel úgy alakult, hogy Tarlós István két korábbi beosztottja is elindul Karácsony Gergely ellen a főpolgármester-választáson, behívták a Hírtv-be a volt főpolgármestert, hogy Vitézy Dávidról és Szentkirályi Alexandráról kérdezzék.

Szentkirályi évekig Tarlós helyettese volt a városházán, Vitézyvel már kissé turbulensebb volt a viszonya, hiszen 2014-ben ő rúgta ki a BKK éléről, majd azt mondta róla: Vitézy Dáviddal majdnem lehetetlen együtt dolgozni a személyisége miatt. Az eredményeiről pedig megjegyezte: „Ezt a fiatal, elnyomott zseni és egyszemélyes ötletgazda legendát muszáj cáfolni.” De Tarlós még 2016-ban is olyanokat üzent Vitézynek, hogy „nem egy mindenhonnan elcsapott, sértődött, egy bezárt múzeumot vezető közgazdász fogja egy nightclubból meghatározni, hogy milyen lesz Budapest közlekedése”.

De még kedd este sem nagyon sikerült visszafogottabban beszélni róla. Azzal kezdte, hogy Vitézy állításával szemben nem lehetett a BKK alapítója, hiszen sem a közgyűlésnek, sem a hivatalnak sem volt tagja. „Nem alapított ő semmit. Kineveztük igazgatónak. Először nem őt akartam.”. Majd arra is kitért, hogy „a 4-es metró megvalósulásában Dávidnak olyan nullához közeli szerepe volt.” Szerinte zavaró, hogy Vitézy másként emlékszik dolgokra, mint ő. Szerinte az sem világos, ki jelöli Vitézyt. Szerinte az sem valószínű, hogy Szentkirályi visszalépne Vitézy javára.

link Forrás

A legnagyobb kérdés az, hogy a Dávid hogy akar középutas lenni azok után, hogy egy évtizedig miket híresztelt az egész ellenzéki média, amit ő sose cáfolt, az állítólagos rokoni kapcsolatairól, hogy melyik cégnek, párnak, politikai közösségnek volt ő a favorizáltja már a mi időnkben is, aztán a nagy fideszes fejlesztőcégé... Aztán ki is lett az Orbán-kormány államtitkára?

Ezek után egyik pillanatról a másikra azt mondani, hogy középutas? Hát azért ezzel lesz dolga az őt támogató nem tudom, milyen közösségnek. Itt érzek egy kis disszonanciát.”

link Forrás

Megjegyezte, hogy Vitézy sok évig közel állt a Fideszhez, miközben Szentkirályi sokaig párttag sem volt. Tarlós szerint Szentkirályinak több rálátása volt az önkormányzat működésére, mint Vitézynek, ezért nem szabad lebecsülni. Mindennek ellenére elmondta, hogy nem utálja Vitézyt. „Ugye híre ment egy időben, hogy én utálom. Ez nem igaz!

Én a Dávidtól idegenkedtem különböző okok miatt, és nem volt a személyiségünk összeegyeztethető, de nem utáltam őt soha.”