Most Magyar Péter anyja került fókuszba, meg volt egy furcsa konyakozás is

belföld
március 21., 12:46

„Magyar Péter a Partizán-interjúban elmondta, hogy a március 15-i rendezvényben a legtöbbet, öccse, barátnője és édesanyja segített – írta Facebook-posztjában Hont András, a HVG volt rovatvezetője, jelenleg pedig az ATV Öt című műsorának állandó szereplője. – Utóbbiról megírták, hogy ő az Országos Bírói Hivatal elnökhelyettese, de azt nem, hogy ez a beszámoló mit jelent és minek kéne következni. Amennyiben fontos a jogállamiság meg a bírói függetlenség, amelyért az ellenzéki közvélemény és a sajtó annyit szokott aggódni, akkor dr. Erőss Mónika ellen azonnal fegyelmi eljárást kéne indítani, és amennyiben igaz Magyar Péter állítása, akkor fölmenteni tisztségéből. Az egyik hatalmi ág vezetőtisztségviselője tevékeny szerepet vállal egy másik hatalmi ág belharcaiban, és közben a pártatlanságára tett esküjét is megszegi.”

A propagandasajtó felkapta Hont András újságíró bejegyzését, a Mandiner írta meg először, majd a Mandinerre hivatkozva szépen az összes több is, így a Magyar Nemzet és az Origo.

„Édesanyám 40 éve bíró, volt a Kúria főtitkára, jelenleg az Országos Bírói Hivatal elnökhelyettese. Júliusban megszűnik a bírói megbízatása, mert eléri a bírói felső korhatárt. De előtte még megpróbálják meggyalázni a 40 éves pályafutását és megkérdőjelezni a bírói függetlenségét” – írta válaszul édesanyjáról Magyar Péter, aki semmi különöset nem talál abban, hogy édesanyja segített neki a március 15-i rendezvénye előtt. „Meghallgatott, támogatott, néha megölelt, biztatott és persze nagyon aggódott. Hogy ez a propagandistáknak ismeretlen érzés? Sajnálom” – írta.

A Telex OBH-nak feltett kérdéséből kiderült, hogy „a Köztársasági Elnök 2023. december 6. napján kelt határozatával dr. Erőss Mónikát, az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettesét bírói tisztségéből 2024. július 10. napjával – az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltésére tekintettel – felmentette. Dr. Erőss Mónika 2024. január 11. napjától kezdődően szabadságát, illetve felmentési idejét tölti, mely időszakban munkát már nem végez.”

Kiderült az is, hogy Erőss Mónika felkereste az OBH elnökét, hogy tájékoztassa: nem vett részt a március 15-i tüntetés szervezésében, „fiát édesanyaként, az otthoni feladatok átvállalásával támogatja”. Senyei György , az OBH elnöke ezzel együtt felhívta az elnökhelyettes figyelmét, hogy politikai tevékenységet továbbra sem végezhet.

És itt még nincs vége. Magyar az említett posztjában, mintegy oldalvágásként arról is írt, hogy „több kérdést felvet, amikor az Országos Bírói Hivatal elnöke a saját lakásán konyakozik a regnáló igazságügyi miniszterrel, miközben valószínűleg nem a gyeplabda szabályairól társalognak”.

A Telex erről is megkérdezte az OBH-t, mire azt a választ kapták: „Dr. Varga Judit igazságügyminiszter magánlátogatást tett az OBH elnökének családjánál, melynek keretében az OBH elnökének újszülött gyermekét látogatta meg.”