A kormány tagadja, hogy beleavatkozott volna a Völner-Schadl-ügy nyomozásába

POLITIKA
március 23., 19:11

„Senki nem avatkozott be” a Völner-Schadl-ügy nyomozásába, így reagált a kormány az RTL Híradójának, miután a Telex arról, írt, hogy fülest kaphatott Rogán Antaltól Völner Pál volt államtitkár arról, hogy nyomozás zajlik Schadl György ellen. A kabinet az RTL-nek küldött válaszában arról is írt, hogy

„az összes minisztérium miniszterhelyettese minden héten legalább egyszer munkamegbeszéléseken vesz részt a Karmelita kolostorban”.

A Telex „megbízható forrásokból” úgy értesült, hogy 2021. november 3-án Rogán Antal berendelte Völner Pált a Karmelitába, és az államtitkár ezek után megpróbálta megszakítani a kapcsolatát Schadl Györggyel. A Végrehajtói Kar elnöke két nappal később már menekülni próbált az országból a rendőrök szerint – bár azt állította, nyaralni indult. Mindenesetre bilincsben vitték el a reptérről.

Hasonló történetet adott elő a héten az ügyészeknek Magyar Péter is, aki a sajtótájékoztatóján azt mondta, Schadl György Rogán Antal embere volt, a kormány pedig már a gyanúsítás előtt figyelmeztette Völnert. Ezt a 444 független forrásból nem tudta ellenőrizni, ugyanakkor a Völner-iratokat bemutató 2022-es cikksorozatunkban mi is kitértünk arra a furcsaságra, hogy egyszer csak megváltozott a kommunikáció Völner és Schadl között, illetve a lehallgatásokra épülő nyomozati iratokból gyanúsan hiányoznak a november 5-ei menekülési kísérlet előzményei.

A Telex értelmezése szerint ennek az lehet az oka, hogy a Karmelitában figyelmeztették Völnert, a miniszterelnökkel több évtizedes barátságot ápoló államtitkárt, hogy tartson távolságot Schadltól, mert lehallgatják és megfigyelik.