Edzője szerint Milák csendesen szeretne készülni az olimpiára

sport
március 23., 15:50

Meglátogatta a Tenerifén készülő magyar úszókat Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke, számolt be a Magyar Nemzet. Az edzőtáborban ott van Milák Kristóf is, akiről edzője nyilatkozott.

„Kristóf csendben, nyugodtan szeretne edzeni, és én ezt a kívánságát tiszteletben tartom,”

mondt Virth Balázs. Hozzátette: „éppen ezért azt kérem mindenkitől, hogy tartsa tiszteletben Kristóf kérését. Úgy érzem, mindenki, aki szeretné őt újra versenyezni látni, azzal tehet a legtöbbet, ha a találgatások helyett tényleg hagyja őt csendben készülni.”

Az utóbbi hónapokban folyamatosan téma volt az olimpiai bajnok, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok úszó fizikai és lelki állapota, miután június közepén bejelentette, hogy nem indul a júliusi fukuokai világbajnokságon, majd lemondta a budapesti világkupát is. A párizsi olimpiára nem kezdte meg időben a felkészülést, az úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint

a sportoló katasztrófális állapotban lehet, hiszen nem végzett érdemi munkát hónapok óta.

Milákról legutóbb január közepén nyilatkozott Sós Csaba, a kapitány akkor arról panaszkodott, hogy képtelenség kommunikálni a úszóval, senki sem tudja felvenni vele a kapcsolatot. A sportoló február végén egy szponzori közleményben jelentette be, hogy újra kezdte az edzéseket.

„Az előző időszak hosszabb pihenőjére testileg és mentálisan egyaránt szükségem volt... Remélem, hogy újra motiválni tudom majd az embereket, egyúttal pedig sikerül tudatosítanom bennük azt is, hogy a versenyzésben szünetet tartani nem hátralépés, hanem a siker egyik része lehet.”

- közölte akkor Milák.