A MÁV első kalauz nélküli vonatai közül több el sem indult vasárnap

belföld
április 07., 06:43

Szombaton jelentette be a MÁV, hogy kísérleti jelleggel jegyvizsgáló nélkül közlekedteti vasárnaptól a Pilisvörösvár és Rákos között közlekedő S76-os vonatait. A vasúttársaság két hónapos tesztet tervez, aztán más vonalakra is kiterjeszthetik azt, hogy csak szúrópróbaszerűen ellenőrzik az utasokat.

Vasárnap reggel pedig azt jelentette be a Mávinform, a vasúttársaság utastájékoztató információs rendszere, hogy az első jegyvizsgáló nélküli S76-osok egyike, a Pilisvörösvárról 7:52-kor induló vonat műszaki hiba miatt nem közlekedik. A Facebook-poszt egyébként 8:10-kor jelent meg, tehát 18 perccel a kalauz nélküli vonat nem indulása után (a vonat menetideje egyébként 37 perc, tehát az el sem kezdett út fele már eltelt volna, ha elkezdődött volna).

Egy kommentelő szerint egyébként nemcsak a 7:52-es, hanem a Rákosról 7:06-kor és 7:36-kor indulni hivatott S76-osok sem közlekedtek. A MÁV térképes Vonatinfóján lévő vonatkereső és az Elvira vasúti menetrend-információs és jegyvásárló felület szerint valóban nem. Tovább az is kiderült, hogy a Pilisvörösvárról 6:52-kor Rákosra indult vonat csak Angyalföldig ment, míg az onnan 8:22-kor indulni hivatott viszont csak Angyalföldről közlekedik.