Milák Kristóf első helyen jutott tovább a 100 gyors döntőjébe

sport
április 09., 08:51

A Nemzeti Sport azt írja, nem sokkal a 100 gyors előfutamai előtt még a lelátón tűnt fel Milák Kristóf, aki Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárral beszélgetett, majd gyorsan rajtkőre lépett a 100 gyors utolsó, kilencedik előfutamában az országos bajnokságon.

Az MTI szerint a 24 éves úszó 49.02 másodperces eredménnyel nyerte előfutamát – ez nem sokkal marad el az olimpiai szintidőtől (48.34) –, és megelőzte a szám történetének egyetlen magyar világbajnoki érmesét, a februárban Dohában harmadik Németh Nándort (49.10).

photo_camera Milák Kristóf Fotó: Derencsényi István/MTI/MTVA

Az utóbbi hónapokban folyamatosan téma volt az olimpiai bajnok, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok úszó fizikai és lelki állapota, miután tavaly június közepén bejelentette, hogy nem indul a fukuokai világbajnokságon, majd lemondta a budapesti világkupát is. A párizsi olimpiára nem kezdte meg időben a felkészülést, az úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint a sportoló katasztrofális állapotban lehet, hiszen nem végzett érdemi munkát hónapok óta. A szövetségi kapitány tavaly decemberben azt mondta: „Milák tartozik magának és Magyarországnak annyival, hogy lejár edzeni. Pénzt kap érte, ne beszéljünk mellé!”

Hogy Milák biztosan visszatér, múlt héten derült ki, amikor részt vett a magyar úszók Tenerifén tartott edzőtáborában. Akkor edzője, Virth Balázs azt mondta, „Kristóf csendben, nyugodtan szeretne edzeni, és én ezt a kívánságát tiszteletben tartom”.