Milák Kristóf 200 méter pillangón és 50 gyorson is aranyérmes

sport
április 10., 16:43

A Duna Arénában zajló úszó országos bajnokság szerdai versenynapján Milák Kristóf fő számában, 200 méter pillangón 1:55.43 perces idővel végzett, egy órával később pedig az 50 méter gyors előfutamában 22.29 másodperces idejével a 101 fős mezőny élén végzett.

Milák kedden 100 méter gyorson lett országos bajnok. Ahogy tegnap is írtuk, a hosszú kihagyás után visszatérő sportolót hiába próbálták kérdezni az újságírók, faarccal sétált el előttük.

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Az utóbbi hónapokban folyamatosan téma volt az olimpiai bajnok, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok úszó fizikai és lelki állapota, miután tavaly június közepén bejelentette, hogy nem indul a fukuokai világbajnokságon, majd lemondta a budapesti világkupát is. A párizsi olimpiára nem kezdte meg időben a felkészülést, az úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint a sportoló katasztrofális állapotban lehet, hiszen nem végzett érdemi munkát hónapok óta. A szövetségi kapitány tavaly decemberben azt mondta: „Milák tartozik magának és Magyarországnak annyival, hogy lejár edzeni. Pénzt kap érte, ne beszéljünk mellé!”

Hogy Milák biztosan visszatér, múlt héten derült ki, amikor részt vett a magyar úszók Tenerifén tartott edzőtáborában. Akkor edzője, Virth Balázs azt mondta, „Kristóf csendben, nyugodtan szeretne edzeni, és én ezt a kívánságát tiszteletben tartom”.