Hiába készült el két tanuszoda, ki nem nyithatnak, mert az Építési Minisztérium tartozik a kivitelezőknek

ÉLET
április 13., 05:47

Rétságban és Szécsényben évek óta várnak a szülők arra, hogy legyen saját uszodája a Nógrád megyei településeknek, és ne más városokba kelljen vinniük a gyerekeket. A két tanuszoda el is készült, csakhogy egyik se nyitott még meg.

Az állami beruházással megbízott vállalkozók ugyanis az RTL riportjában azt mondják, nem kapták még meg a munka után járó pénzüket az Építési és Közlekedési Minisztériumtól.

Az építtetést és az üzemeltetést ugyanis sok más településhez hasonlóan itt is az állam vállalata magára, az önkormányzat pedig csupán a helyet biztosította az építkezés számára.

Sokan gondolják, hogy ez egy önkormányzati beruházás. Nem az, állami beruházás - nyilatkozta az RTL-nek Mezőfi Zoltán, Rétság polgármestere.

A beruházó cég, a Pesti Építő Zrt. vezérigazgatója, Turi Árpád azt nyilatkozta: az Építési és Közlekedési Minisztérium több mint 200 millió forinttal tartozik nekik. A cég februárban egy nap alatt átadta az épületet, a szerződésmódosítás és a pénzügyi rendezés azonban a mai napig húzódik.

Ugyanígy áll a helyzet Szécsényben is, ahogy szintén a kifizetetlen pénzek miatt nem nyitott még meg a tanuszoda.

Az RTL megkeresésére a Lázár János által vezetett Építési és Közlekedési Minisztérium közölte: rövidesen megoldódik a helyzet. Álláspontjuk szerint a rétsági sportintézmény a szerződésmódosítás lezárta után átadható lesz, Szécsényben viszont szerintük egy „minimális munka még hátra van a befejezésig”.