Egy 15 éves fiút tartóztattak le a sidney-i prédikátor elleni késes támadás után

bűnügy
április 15., 18:33

Letartóztattak egy tinédzsert az ausztráliai Sydney külvárosában, miután egy késes támadásban megsebesítettek egy keresztény püspököt és több más embert egy templomban.

Az ausztrál rendőrség közölte, hogy egy 15 éves fiút vettek őrizetbe a késelés miatt, ami sokkolta az embereket, akik az épületben és az egyház élő közvetítésén keresztül követték a püspök istentiszteletét.

photo_camera Fotó: Twitter

Andrew Holland, Új-Dél-Wales megbízott helyettes rendőrfőnöke elmondta, hogy a gyanúsítottat a kezén keletkezett sérülésekkel kezelik. A tinédzsert a rendőrség biztonságos helyre vitte a támadás után, mivel az egyház feldühödött tagjai az épület elé mentek.

A rendőrség korábban azt közölte, hogy a rendőröket egy Wakeley városában lévő címre vezényelték ki, „miután bejelentések szerint több embert megkéseltek”. A Christ The Good Shepherd Church asszír keresztény egyház templomában történt a támadás.

„A rendőrök letartóztattak egy férfit, aki segíti a rendőrséget a nyomozásban. A sérültek nem életveszélyes sérüléseket szenvedtek, és az NSW Ambulance mentőszolgálat mentősei látják el őket” – áll a rendőrség CBS News-szal megosztott közleményében.

Szombaton Sydney-ben egy támadó hat embert késelt halálra egy forgalmas bevásárlóközpontban, mielőtt egy rendőr agyonlőtte. Az a támadó a jelek szerint direkt nőket célzott.

Az AP szerint az istentiszteleteit élőben online közvetítő egyház püspöke tavaly került be az országos hírekbe, amikor egy, az LMBT-közösséget célzó kampányról szóló riportban szerepelt. A 2023. májusi ausztrál televíziós riportban az egyház honlapján a Mar Mari Emmanuelként azonosított püspök azt mondta egy prédikációban, hogy: „Amikor egy férfi nőnek nevezi magát, akkor nem férfi és nem nő, nem ember, akkor egy az. Most, ha az vagy, nem foglak többé emberként megszólítani, mert ez nem az én választásom, hanem a te választásod.” (CBS News)