Kovács Gergely nem volt benne biztos, hogy ilyen simán nyeri a XII. kerületi előválasztást

POLITIKA
április 15., 16:29

Kovács Gergely nem volt benne biztos, hogy ilyen simán nyeri a hegyvidéki ellenzéki előválasztást, de örül a váratlanul jó eredménynek - írta meg a Telex.

Kovács júniusban a fideszes Fonti Krisztinával mérkőzik meg, miután a kerületet 2006 óta irányító Pokorni Zoltán polgármester bejelentette, hogy nem indul újra.

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) elnöke azt mondta, hogy kulturált kampányra számít a következő szűk két hónapban, miután a hegyvidéki Fidesz „nem az a rogáni típusú működésű". Kovács szerint sok munka lesz legyőzni a fideszes Fontit, de a kerületi kampányra csak az utolsó pár hétben koncentrál majd. Addig országosan akarja segíteni az MKKP-t.

Kovácsot nem lepte meg, hogy Kendernay János, LMP-s polgármesterjelölt visszalépett a javára. Azt mondta, hogy a politikus pár nappal ezelőtt bejelentkezett passzivistának az MKKP-hoz. Kovácsék még gondolkodnak rajta, hogy bevegyék-e a csapatba.

A nyíltan Kovácsra szavazó Vitézy Dávidról azt mondta a pártelnök, hogy nem nevezné közös kampányolásnak a Széll Kálmán téren készült fotójukat. Kovács szakmai segítséget ugyanakkor elfogad az LMP főpolgármester-jelöltjétől, mert jó közlekedési szakembernek tartja. Megbeszélték Vitézyvel, hogy a kerületi közlekedési program kidolgozásában együtt dolgoznak majd.

A kerület parlamenti képviselőjével, a momentumos Hajnal Miklóssal viszont „nem erőltetné" a közös munkát. Kovács nem látja, hogy milyen szakmai munkát tudna az együttműködésen keresztül becsatornázni.

Kovács Gergely
photo_camera Kovács Gergely Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Kovács meggyőző fölénnyel nyerte a hegyvidéki előválasztást Visi Piroska és a momentumos Farkas Csaba előtt. Az ellenzéki pártok megállapodása alapján az MKKP a 12 kerületi egyéni választókerületből 8-ban indíthat saját jelöltet, az ellenzéki pártok logói pedig nem kerülnek fel a plakátjaikra.

Kovácsék sikere egy hónappal ezelőtt még korántsem volt egyértelmű. Az MKKP akkor története legnagyobb válságát élte meg. Belső konfliktusaikról ebben a cikkben, válságkezelésükről pedig itt írtunk bővebben.