Autóval tolattak az Andrássy úti Louis Vuitton-bolt kirakatába a luxusbetörés elkövetői, több tízmilliós volt a zsákmányuk

belföld
április 16., 09:25

Két 56 éves külföldi férfi, egy montenegrói és egy horvát állampolgár rabolta ki hétfőre virradóan az Andrássy úton lévő Louis Vuitton-boltot, közölte kedden a rendőrség. Az elkövetők autóval tolattak a luxusmárkabolt kirakatába hajnali fél három körül, majd a betört üvegen át – a nagy erejű lökés hatására a kirakat lényegében sértetlenül, egyben zuhant be a helyiségbe – táskákat, napszemüvegeket és öveket loptak el több tízmillió forint értékben.

A rendőrség közleménye szerint „az aprólékos adatgyűjtés eredményeként 12 órán belül azonosították a feltételezett elkövetőket”. A montenegrói férfit hétfő délután Terézvárosban, míg horvát társát este Erzsébetvárosban fogták el. A több tízmillió forint értékben ellopott táskák, napszemüvegek és övek egy részét lefoglalták a nyomozók.

Louis Vuitton-boltot legutóbb tavaly október elején próbáltak a kirakat betörésének módszerével kifosztani. Az eset a kaliforniai Walnut Creekben történt: egy 15 (tizenöt) bandatagból álló csapat több autóval érkezett a bolt elé, szintén kora hajnalban, majd egy lopott Land Roverrel egyszerűen belehajtottak a kirakatba. Az anyagi kárt ebben az esetben igazából a rongálás jelentette, a rendőrség ugyanis egy percen belül a helyszínen volt.

A Louis Vuitton szó szerint a luxusmárkák luxusmárkája, ez ugyanis a névadója az LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) konszernnek, ami a világ legnagyobb luxuscége, és a múlt évben meg sem érezte a válságot. A névadón kívül olyan divat-, parfüm-, óra- és ékszermárkák tartoznak a cégcsoportba, mint a Christian Dior, a Stella McCartney, a Givenchy, a Guerlain, a Bulgari, az Hublot, a TAG Heuer, de például a Dom Pérignon és a Hennessy italmárkák is a cégcsoport érdekeltségei. A Forbes szerint a leggazdagabb ember a bolygón az LVHM-tulajdonos francia Bernard Arnault, akinek a vagyona 10 százalékos növekedés után idén év elejére elérte a 233 milliárd dollárt.