Megvédené brüsszeli bástyáit Magyar Pétertől a sokkból éledezni próbáló Momentum

POLITIKA
április 19., 12:53

Bár Magyar Péter színre lépése az országos közéletet is alaposan felkavarta, a legnagyobb zavart egyértelműen az ellenzéki térfélen okozta. Varga Judit exférjének berobbanása néhány felmérés szerint gyorsan meglátszott az ellenzéki pártok támogatottságára is. Mivel az egyik legnagyobb veszélybe a Momentum került, megnéztük a párt CEU-ban tartott pénteki kampánynyitóját.

A rendezvény két rövid kampányvideó vetítésével kezdődött. Bár a pörgős felvételek ugyanazt az optimizmust sugározták, mint a párt első, 2018-as kampányvideója, a kampánynyitó résztvevőin már korántsem ezt a dinamizmust lehetett megfigyelni.

Ezt a házigazda szerepét ellátó Bedő Dávid parlamenti képviselő is megérezhette, ugyanis rögtön bele is kezdett a közönség lelkesítésébe. Elmondta, hogy a következő hetekben azt csinálja majd a Momentum, amiben a legjobb. Kint lesznek az utcán, és beszélgetnek az emberekkel.

Bedő Dávid
photo_camera Bedő Dávid Fotó: Kristóf Balázs/444

Hatezres cipő és Orbánék gonosz csápjai

A jól hangzó szlogent az elsőként felszólaló Soproni Tamás igyekezett tartalommal megtölteni. A fekete pólóban és – saját bevallása szerint – 6 ezer forintos cipőben színpadra pattanó terézvárosi polgármester lendületesen indított.

Elmondta, hogy még az esküvőjére sem vett fel öltönyt. A ruhadarabot ugyanis csak három esetben húzza fel. Ha díszpolgári címeket ad át, kampányfotózáson vesz részt, vagy ha megbukik a NER. Utóbbira ugyan még nem volt példa, de azon dolgoznak a Momentummal, hogy legyen.

Soproni Tamás
photo_camera Soproni Tamás Fotó: Kristóf Balázs/444

Mint később kiderült, Soproni a három felszólalóból messze a legfelszabadultabban beszélt. Ebben nyilván segítette, hogy az önkormányzati kampány volt a témája. Ezen a területen pedig nincsen vesztenivalója a Momentumnak. A másfél kerületi polgármesterrel és a bajai polgármester kilépése után nulla vidéki polgármesterrel rendelkező párt ugyanis csak nyerhet az önkormányzati választáson.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.