Kilép a Momentumból Nyirati Klára, a Donáth Annát kritizáló bajai polgármester

POLITIKA
2023 december 01., 11:00

Nyirati Klára kilép a Momentumból, és függetlenként folytatja a politizálást - írta meg a 24.hu.

Baja polgármestere a héten egy DK-s fórumon beszélt arról, hogy a DK-t kritizáló, papíron EP-képviselőként, gyakorlatban árnyékpártelnökként politizáló Donáth Anna szerinte hülyeségeket csinál. Nyirati azt mondta, hogy nagyon haragszik Donáthra.

A Momentum csütörtökön fegyelmi eljárást indított Nyirati ellen, aki péntek reggel már azt mondta a 24-nek, közölte a párt vezetésével, hogy kilép a Momentumból.

Nyirati szerint a bajaiak továbbra is összefogást szeretnének az ellenzéken belül, ezt pedig csak úgy tudja garantálni, ha lezárja a pártpolitikai konfliktust a kilépésével. Szerinte egy kisvárosi polgármesternek mindenáron az összefogást kell képviselnie.

photo_camera Fotó: Nyirati Klára/444

A Momentum közleményében azt írta, sajnálják, hogy Nyirati a fegyelmi eljárás lezárulta előtt lépett ki a pártból. A politikusnak sok sikert kívántak, majd leszögezték, hogy rajtuk nem fog múlni az összefogás az önkormányzati választáson.

Nyirati kilépésével a Momentum elvesztette egyetlen polgármesterét, aki megyei jogú várost irányít. A párt a fővárosi kerületekben sem áll sokkal jobban, miután az Újpestet vezető Déri Tibor tavaly átigazolt a DK-ba. Jelenleg egyedül a VI. kerületet vezeti Momentumos polgármester, Soproni Tamás.