Tizenegy pártlista lehet az EP-választáson

POLITIKA
május 03., 15:01

Péntek délután négy óráig lehetett pártlistákat állítani a június 9-i EP-választásra. A Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint határidőre tizenegy listára gyűltek össze az ajánlások.

A Jobbik, a Momentum, a 2RK Párt és a Nép Pártján az utolsó napon, május 3-án adták le az ajánlásait az európai parlamenti listájukhoz. A 11-ből egyelőre kilencet még nem vettek nyilvántartásba, így ez a szám akár még csökkenhet is.

Az oldal szerint a Fidesz-KDNP volt a leggyorsabb az április 27-i leadással, az ő nyilvántartásba vételük már jogerős. A kormánypártok után jött április 30-án a Mi Hazánk – őket nem jogerősen már szintén nyilvántartásba vették –, majd a többiek, akik még nincsenek nyilvántartásba véve: a TISZA Párt, a Kétfarkúak, a Megoldás Mozgalom, a DK-MSZP-Párbeszéd és az LMP-Zöldek.

Frissítés: A Mindenki Magyarországa Néppárt másfél órával a határidő után arról posztolt Facebookon, hogy leadták az íveket. A Választási Iroda ezt megerősítette, ahogy megírták azt is, hogy az Új Alternatíva párt is bejelentette listáját.

Az aláírásgyűjtésbe összesen 35 szervezet fogott bele, ami héttel több, mint 2019-ben.

Kiemelt videóink