A próbaüzemmel magyarázza a kormány, hogy több száz dolgozót küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból

POLITIKA
május 13., 20:43

Hétfőn a parlamentben arról kérdezték a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkárát, miért küldtek el a pénteki műszak közepén több száz embert akkumulátorgyárból. Fónagy János ezt azzal magyarázta, hogy az iváncsai gyárban tesztüzem zajlik és ez hatással van a foglalkoztatásra is. Hozzátette, hogy munkajogilag a kölcsönzött munkaerőt nem is kell elbocsájtani, mivel kölcsönszerződéssel foglalkoztatják az érintetteket.

Négy munkaerőkölcsönző biztosított munkavállalókat az iváncsai gyárba, tájékoztatásuk szerint a leépítés külföldi munkavállalókat érintett. Az érintett munkavállalókat más munkáltatókhoz helyezik el. Szerinte egyébként Fejér megyét intenzív munkaerőkereslet jellemzi, az országban itt a legkedvezőbbek az elhelyezkedési lehetőségek.

Paczolay Máté külügyi szóvivő annyit közölt a kirúgásokkal kapcsolatban, hogy egyetlen magyar munkavállalót sem érintenek az SK Innovation elbocsátásai. A dél-koreai cég gyárában egyelőre próbaüzem zajlik, amely időszak alatt átmeneti keresletcsökkenés volt tapasztalható a világpiacon, ezért küldték el a külföldi munkavállalókat. A döntés a vállalat saját alkalmazásában álló munkavállalókat nem érintette, az elbocsátottak kizárólag harmadik országbeli dolgozók voltak - közölte. (MTI)

Kiemelt videóink