A II. kerületi fideszes kiposztolta, az ellenzéki összeszedte a szemetet

belföld
május 15., 07:19

A II. kerületi Fidesz mintha egy kicsit el lenne átkozva. Nem elég, hogy ebben a jobbosnak gondolt budai kerületben az ellenzéki Őrsi Gergely 2019-ben megszakította Láng Zsolt három választás óta tartó győzelmi szériáját. Bozzay Kató fideszes önkormányzati képviselőjelölt a kormánnyal háborúban álló Sparba buszoztatja a választópolgárokat, éppen abba a Sparba, ahol a fiával közös családi cégének van trafikja.

Most a Fidesz II. kerületi kompenzációs listáján szereplő Gór Csabáról szólnak a hírek. Ő az, aki 2022-ben az országgyűlési választáson Tordai Bencétől kapott ki elég simán a II. kerületben. Tordai amúgy egy ügy kapcsán Putyin-bérenc zugügyvédnek nevezte, és ez ellen a bíróságnak sem volt kifogása.

A politikus Pasaréten földre hányt szemetet látott, és a kor követelményeinek megfelelően cselekedett: lefotózta, kiposztolta és ment tovább.

Mi tagadás, magas labda, amit Fodor Fanni, az ellenzék képviselőjelöltje csapott le. Nem fogják elhinni, mit csinált: összeszedte a szemetet. És persze ő is posztolta, összeszedett szemét nem maradhat posztolatlanul.

A poszt alatt még folytatódott a vita. Gór Csaba szerint a kerületet az önkormányzatnak kell rendben tartania, nem pedig az ott élőknek szedegetni a szemetet.

Az ügy súlyára való tekintettel megszólalt Őrsi Gergely polgármester is. „Mint látja, a posztja után 22 perccel már nem volt ott a jó eséllyel szándékosan kiszórt szemét, képviselőjelöltünk, Fodor Fanni összeszedte” – írta, és Gór figyelmébe ajánlotta a Buda Appot és a Járókelőt, ahol a köztéri szemetet be lehet jelenteni.

Gór válasza nem késett. Szerinte a budaiaknak elege van a koszból. „Kerületünkben rendes emberek laknak, akik elkötelezettek a rend és tisztaság iránt, de ne a lakosságtól várja el, hogy rendben tartsák a kerületünk köztereit!”

Gór – aki mintha nem a legélesebb kés lenne a Fidesz fiókjában – nem először futott lyukra II. kerületi szemétügyben. Három évvel ezelőtt drámai hangú posztban közölte, hogy a hidegkúti régi temető környékét egyesek szemétlerakónak használják. Kiderült, hogy az „egyesek” valójában az önkormányzat szervezésében dolgozó önkéntesek voltak.

A II. kerületi szemétcsatának egy tanulsága biztos van, és ez talán a kampánytankönyvekbe is bekerül majd: „Ha már posztolsz a szemétről, szedd is fel, és posztolj róla még egyet!”