Orbán Ráhel szeretné, ha a „szemtelenséget” is tükrözné a BDPST által felújított V. kerületi luxushotel

MŰVÉSZET
május 17., 12:37

Orbán Viktor miniszterelnök saját lábon álló lánya, Orbán Ráhel interjút adott a Blikknek a BDPST által felújított V. kerületi Hotel Dorotheában „a művészet, az építészet és a turizmus fúzióját bemutató” beszélgetésen.

Tombor Zoltán, Orbán Ráhel és Bellák Gábor
photo_camera Tombor Zoltán, Orbán Ráhel és Bellák Gábor Fotó: Orbán Ráhel/Instagram

A BDPST honlapja szerint, „a Hotel Dorothea ötcsillagos szálloda üzemeltetője a Marriott International, az Autograph Collection Hotels márka alatt, amely márka különleges dizájnnal és karakterrel bíró, egyedülálló, ún. »life-style«, független szállodákat tömörít világszerte”. A BDPST kreatív igazgatója, vagyis Orbán Ráhel azt mondta, „a megadott irány szerint a hotelnek tükröznie kell a jövő történetét, a kapcsolatteremtést, a meglepetést, a váratlan utazást, de az iróniát és a szemtelenséget is”. Orbán Ráhel a Blikknek azt mondta, „a BDPST missziója az, hogy Magyarország és Budapest ismertségét növelje annak tudatosításával, hogy nagyon sok műtárgyat alkottak, sok mindent találtak fel magyarok, amelyeket a világ bár ismer, de nem tudják, hogy magyarokhoz köthetőek. Mi szeretnénk meghonosítani azt, hogy a vendéglátás és az idegenforgalom által jó hírét tudjuk vinni a magyar kultúrának”.

A BDPST következő projektjéről is beszélt, ami a Gellért szálló felújítása, ahol a Mandarin Oriental Hotel Group nyit majd szállodát. Orbán Ráhel azt mondta, „ez egy nagy vállalás, amit nagy felelősségnek is tekintünk, mert ez Budapest egyik leginkább ikonikus épülete”.

photo_camera Fotó: Orbán Ráhel/Instagram

A Blikk cikkéből egyébként az is kiderült, hogy a hotelt dekoráló fotókat Tombor Zoltán készítette, aki teljesen véletlenül a TV2 modellkeresős műsorában is szerepel, abban, aminek „szakmai partnere” szintén teljesen véletlenül a Magyar Divat & Design Ügynökség, amit Orbán Ráhel volt csoporttársa, Jakab Zsófia vezet, akit Nagy Márton nemrég a kreatívipar fejlesztéséért és ágazati koordinációjáért felelős miniszteri biztossá nevezett ki.

Kiemelt videóink