Karácsony nem volt biztos abban, hogy tudtak volna kormányozni, ha megnyerik a 2022-es választást

POLITIKA
május 20., 18:19

2022-ben én is azt éreztem, hogy ha ez a csapat megnyeri a választást, akkor nem tudom tűzbe tenni azért a kezem, hogy fogunk is tudni kormányozni. És ez olyan messziről látszódott rajtunk” - jelentette ki a főpolgármester a Telexnek adott interjúban, ahol azt mondta, nem arra kell fókuszálni, ki a DK elnöke, hanem, hogy mi a politikai ajánlatuk.

photo_camera Összellenzéki összefogás a 2022-es kampányban Fotó: botost/444.hu

Karácsony Gergely szerint a Tisza Párt hirtelen felfutása mögött az áll, hogy nagyon fásult és csalódott volt az ellenzéki közvélemény a 2022-es vereség után, most pedig azt gondolják az emberek, hogy a Fideszt egy fideszes tudja leváltani, mert ő már ismeri őket. „Én ebben egyébként nem hiszek” - tette hozzá, de azzal egyébként egyetért, hogy kellenek új energiák. Karácsony szerint a Tisza Párt fővárosi listáján rossz jelöltek vannak.

Az interjúban az LMP-ről azt mondta, hogy szerinte ők lobbizhatták ki a fővárosi választási rendszer módosítását, amit a Mi Hazánk terjesztett be, de végül a Fidesz szavazta meg. A főpolgármester azt mondta, hangfelvétele van arról, hogy a Fidesz már azt kutatja, hogy visszaléptesse-e a jelöltjét. Nem utasította el, hogy Vitézy Dávidot helyettesnek nevezze ki, ugyanakkor a a korábbi ügyei miatt azt mondta, nem lehet közpénzt bízni rá:

„Ő egy olyan ember, akinek van a fejében nagyon sok minden a városról, ami tartalmilag nagyon hasonló ahhoz, amit én gondolok, és van mögötte 10 év, amikorő mindig olyan helyzetben volt, hogy nagyon sok közpénz volt rábízva, és ezekből nem sok minden sült ki.”

Szerinte ennek az elmúlt 10 évnek az a tapasztalata, hogy

Vitézy Dávid egy okos fiú, csak nem bízunk rá közpénzt”.

Kiemelt videóink