Házkutatást tartott Karácsony Gergely stábjánál a NAV és a titkosszolgálat

POLITIKA
május 23., 17:08

Karácsony Gergely jogi főtanácsadójánál, ügyvédjénél és több másik hozzá köthető személynél tartott házkutatást tegnap és ma a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, ezt a főpolgármester írta meg a Facebook-oldalán. Karácsony szerint „a Rogán Antal vezette Nemzetbiztonsági Szakszolgálat” az ügyvéd számítógépéről az elmúlt tizennégy évből - tehát az új Orbán-kormány időszakából - származó

magánokiratokat, magánjogi ügyletek-, ellenzéki pártoknak végzett szakértői- és jogi tevékenységek dokumentumait, információszabadsági perek és strasbourgi eljárások anyagait másolta le– annak ellenére, hogy azokat elvileg ügyvédi titok védi. A főpolgármester szerint „tudjuk, [...] hogy mi Rogánék terve az így megszerzett adatokkal: átadják a propagandamédiának, hogy hazug és manipulatív lejárató kampányokat indíthassanak”, erre felhasználva a nyomozóhatóságokat, az adóhatóságot és a titkosszolgálatokat.

Tavaly novemberben a főpolgármester párttársa, Perjés Gábor törökbálinti otthonában és Karácsony jogi főtanácsadója, Tordai Csaba ügyvédi irodájában tartottak házkutatást a NAV nyomozói a „törvénytelen” külföldi támogatások ügyében - a vizsgálatot akkor is a Rogán által felügyelt új titkosszolgálat vezette.

link Forrás

Karácsony lejáratására egyébként a propagandasajtó az elmúlt években legalább tízmilliárd forintot költött napilapokkal, kampányvideókkal és Megafonnal, ahogy ő fogalmaz, „orosz módszertan szerint, titkosszolgálati eszközökkel".

A Városháza-gate néven hírhedté tenni kívánt ügyben 2021. augusztus 30-án Bajnai Gordon egykori miniszterelnök volt üzlettársa, a Fideszhez ezer szálon kötődő, az első Orbán-kormány idején a privatizációért felelős ÁPV-t vezető Gansperger Gyula meghívására találkozott Rahimkulov Ruszlannal és annak állandó üzlettársával, Zentai Péterrel. A találkozóról, amit Rahimkulovék kezdeményeztek, és ahol ők erőltették témaként a városháza fejlesztési lehetőségeit, titokban hangfelvétel készült, aminek egy manipulált, meghamisított verzióját pár hónappal később egy magát Anonymusként bemutató, a globális hackerkollektíva egyik jellegzetes külsőségét, egy Guy Fawkes-maszkot viselő ember szivárogtatta ki.

A központi kormányzati ellenőrzéssel működő hazai sajtó a felvétel alapján igyekezett botrányt kirobbantani, azt állítva, hogy a Karácsony-féle budapesti vezetés a Városháza eladására készül. Ebből azonban semmi sem volt igaz, amit az ügyben indított nyomozást felfüggesztő határozatában a Nemzeti Nyomozóiroda is elismert: leírásuk szerint a közzétett felvételt összeollózták, hamisan mutatja be a megbeszélésen elhangzottakat.

Címlap: Németh Dániel/444