Karsai Dániel a Momentumra szavaz

belföld
május 25., 08:27

„Sajnos nincs más választásom. Mindenkit arra kell kérnem, hogy a júniusi európai parlamenti választásokon ne szavazzon a Fideszre“ – írta Orbán Viktor februári értékelője után a Facebookon Karsai Dániel, ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász, akinek egy napját nemrég követtük végig a 444-en. Azt is írta, hogy “egy választási kudarc önmagában nem buktatja meg Orbán Viktort, nem helyezi hatalomba az ellenzéket, ha valakinek ez nem lenne szimpatikus. De kiváló eszköz lehet a kormánypolitika megfelelő irányba fordításához.”

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Karsai korábban nem nyilatkozott arról, hogy melyik pártra szavaz majd, ugyanúgy találkozott ellenzéki képviselőkkel, mint fideszes politikusokkal, legutóbb Sulyok Tamás köztársasági elnököt látta vendégül, de Gulyás Gergelyt is meghívta magához.

Szombati bejegyzésében azonban már azt írja: „Én a Momentumot választom”. Többek között azért, mert az őt szakmailag és magánemberként legjobban érintő témák meghatározók a pártnak is. „Ami számomra az egyik döntő érv volt, hogy a választási programban az életvégi döntésekhez való jog konkrétan szerepel” – írta.

„Egyvalami viszont tuti: aki másképp gondolja, nem bűnöző. Mint ahogy az sem gazember, aki esetleg nem a Momentumot választja. Csak másként lát dolgokat. Sebaj, üljünk le és egy (vagy több) sör mellett vitassuk meg” – zárta a bejegyzést.