Emmanuel Macront felháborítja, Josep Borrellt elborzasztja a rafahi menekülttáborra mért izraeli légicsapás

háború
május 27., 15:35

Emmanuel Macron az X-en közölte, hogy fel van háborodva az izraeli csapások miatt, amik a lakóhelyüket elhagyni kényszerült embereket öltek meg Rafahban. A francia elnök azt írta: „Ezeknek a műveleteknek véget kell vetni. Rafahban nincsenek biztonságos területek a palesztin civilek számára. A nemzetközi jog teljes körű tiszteletben tartására és azonnali tűzszünetre szólítok fel.”

Emmanuel Macron francia elnök Párizsban 2023. november 9-én.
photo_camera Emmanuel Macron francia elnök Párizsban 2023. november 9-én. Fotó: Umit Donmez/Anadolu via AFP

Az izraeli hadsereg vasárnap légicsapást mért egy rafahi menekülttáborra, nem sokkal azután, hogy a Hamász hónapok után először indított rakétatámadást Tel Aviv térsége ellen. Az izraeli légicsapásnak már legalább 45 halottja van – írja a BBC.

Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője azt írta, elborzasztják a hírek, amik szerint az izraeli csapások több tucatnyi menekültet, köztük kisgyerekeket is megöltek. „A leghatározottabban elítélem ezt. Gázában nincs biztonságos hely. Azonnal le kell állítani ezeket a támadásokat. Az ICJ (Nemzetközi Bíróság) utasításait és a nemzetközi humanitárius jogot minden félnek tiszteletben kell tartania” – írta.

Kiemelt videóink