Netanjahu szerint tragikus hiba volt a rafahi halálos csapás

külföld
május 27., 18:39

„Tragikus hibának” nevezte Benjamin Netanjahu a halálos áldozatokat követelő rafahi csapást beszédében, miközben a túszok családtagjai a Knesszet galériájáról tiltakoztak ellene - írja a Haaretz. Netanjahu beszédében azt mondta, hogy decembertől mostanáig öt kérést kapott a tárgyalócsoporttól, hogy bővítsék a mandátumukat, és ő mindegyiket jóváhagyta.

photo_camera Fotó: Ohad Zwigenberg/AFP

Az izraeli hadsereg vasárnap mért légicsapást egy rafahi menekülttáborra, nem sokkal azután, hogy a Hamász hónapok után először indított rakétatámadást Tel-Aviv térsége ellen. A támadásnak azóta már legalább 45 halottja van, írja a BBC. Emmanuel Macron hétfőn az X-en közölte, hogy fel van háborodva az izraeli csapások miatt, amik a lakóhelyüket elhagyni kényszerült embereket öltek meg Rafahban.

Netanjahu beszéde alatt a túszok családtagjai a Knesszet galériájáról tiltakoztak ellene, és egy táblát tartottak a magasba, amin a Hamász által elrabolt és Gázába hurcolt katonai megfigyelők fotói voltak láthatóak. A transzparensen az állt, hogy „nézz a szemükbe”.

Kiemelt videóink