A CÖF-nek sikerült egy orosz T-72-es tankot raknia az ellenzéket háborúpártizó plakáttankjára

képzavar
május 30., 15:53

Miután megírtuk, hogy a CÖF-CÖKA ráeresztette a budapesti utcákra a Karácsony Gergelyt, Gyurcsány Ferencet és Magyar Pétert háborúpártizó plakáttankját, Rácz András észrevett egy vicces részletet a plakáton:

photo_camera Fotó: Kiss Bence/444

A történész azt írja: „A jármű tornyát kitakarják ugyan a gaz háborúpártiak, de a páncéltestből is látszik, hogy ez vagy egy T-72B (obr. 1989) változat, vagy egy T-72B3. A kipufogó kialakítását kell nézni, illetve a köténylemez szegmentáltságát és a köténylemezre felszerelt reaktív páncélzat formáját. Ilyen járműveket pedig csak az orosz hadsereg tart rendszerben, Ukrajna nem.”

Orosz T-72B3 harckocsik a Vörös téren a győzelem napi katonai parádén Moszkvában 2017. május 9-én.
photo_camera Orosz T-72B3 harckocsik a Vörös téren a győzelem napi katonai parádén Moszkvában 2017. május 9-én. Fotó: Natalija Kolesznyikova/AFP

Szerinte a CÖF-ösök még ahhoz is „butuskák” voltak, hogy a háborúpártiságot egy ukrán, vagy még inkább egy nyugati harckocsival illusztrálják. „Én persze örülök, hogy végre nektek is leesett, hogy a háborúért Oroszország a felelős és a háborúnak akkor lesz vége, ha Oroszország abbahagyja az agressziót.... de erős a gyanúm, hogy ti nem ezt akartátok mondani” – írja Rácz, aki szerint „kifejezetten szórakoztató egy Békemenet-plakáton épp egy orosz harckocsit látni”.