Újabb négy évig Lázár János a teniszszövetség elnöke

belföld
május 30., 13:06

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) közgyűlése csütörtökön újabb négy évre egyhangúlag bizalmat szavazott Lázár János elnöknek és Markovits László alelnöknek.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A közlemény szerint a budapesti Nemzeti Edzésközpontba összehívott közgyűlés az eredeti időpontban nem volt határozatképes, ezért a szavazást harminc perccel később megismételték. Lázár János levezető elnökként közölte, hogy 89 képviselő regisztrált a lehetséges 366-ból - később ez a szám 93-ra emelkedett.

Az MTI azt írja, elnöknek és alelnöknek egy-egy jelölt volt, az elnökségi tagságra korábban jelentkező pályázóból pedig öt visszalépett, így a kilenc helyre kilencen maradtak, ezzel lehetővé vált, hogy nyílt szavazással döntsön a közgyűlés a tisztségviselőkről.

Lázár János a szavazás előtt megköszönte a bizalmat, és azt mondta, két évet vállal biztosan, mert 2026 nyarán „húzni kell majd egy vonalat”, megnézni, mit sikerült addig elvégezni és milyen esély van az általa képviselt program folytatására. Azt mondta, hogy 2024 és 2028 között új ciklus köszönt be az MTSZ életében, történetében. Nagyon szeretne segíteni a szponzorpénzek megszerzésében és az új elnökségnek is ez lesz a legfontosabb feladata, mert az elfogadott költségvetés megvalósulásához is be kell még hozni 150 millió forint szponzori támogatást.

Az építési és közlekedési miniszter 2020 óta vezeti a szövetséget, Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselőt váltotta. Szűcs 2020-ban 3,5 milliárd forintos támogatást kért –amiből 2,5 milliárdot meg is kapott a kormánytól –, mert állítása szerint olyan pénzügyi helyzet állt elő, hogy az MTSZ már a béreket sem tudta kifizetni.

A pénzügyi gondok miatt Orbán Viktor felkérésére az MTSZ irányítását Lázár vette át, aki büntetőfeljelentést tett. A volt főtitkár ellen indított 252 millió forintos kártérítési pert azonban első- és másodfokon is elbukták, Richter Attilának pedig körülbelül 16 millió forintot kell kifizetniük. Belső vizsgálatot, elszámoltatást és pénzügyi konszolidációt is ígért Lázár, erre már több mint 13 milliárd forintot költött a kormány.

Kiemelt videóink