Novak Djokovic sérülés miatt visszalépett a Roland Garros negyeddöntőjétől

sport
június 04., 17:19

Térdsérülés miatt Novak Djokovic visszalépett a Roland Garros negyeddöntőjétől. A szerb teniszező szerdán a hetedik kiemelt norvég Casper Ruud ellen játszott volna az elődöntőbe kerülésért. Ruud így játék nélkül jut tovább.

Djokovic címvédőként és világelsőként érkezett a párizsi Grand Slam tornára, de nehezebben haladt előre, mint szokott. Két meccsen is bravúros fordításra volt szüksége a továbbjutáshoz. A harmadik fordulóban az olasz Lorenzo Musetti, a negyedik körben pedig az argentin Francisco Cerúndolo ellen jött vissza 2-1-es szetthátrányból.

Novak Djokovics
photo_camera Novak Djokovics Fotó: IBRAHIM EZZAT/NurPhoto via AFP

A szerb teniszező visszalépésével eldőlt, hogy vasárnap új bajnokot avatnak Párizsban. A torna elmúlt két évtizedének egyeduralkodója, a 14-szeres bajnok spanyol Rafael Nadal már az első fordulóban búcsúzott, a 2015-ös bajnok svájci Stan Wawrinka pedig a második körben esett ki.

Djokovic visszalépésével az is eldőlt, hogy jövő hétfőtől Janik Sinner lesz az új világranglista-vezető. A 22 éves olasz játékos januárban Ausztráliában nyerte meg első Grand Slam-tornáját, miután az elődöntőben Djokovicot, a döntőben pedig az orosz Danyiil Medvegyevet győzte le. Sinner még a Garroson is játékban van.

Kiemelt videóink