Putyin szerint a Nyugat téved, amikor azt feltételezi, hogy Moszkva soha nem fog atomfegyvert használni

külföld
június 06., 04:44

Nagyon komoly problémákhoz vezethet, ha nyugati fegyverekkel támadnak Oroszországon belüli célpontokat, mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök külföldi újságíróknak a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon.

photo_camera Fotó: KREMLIN PRESS OFFICE/HANDOUT/Anadolu via AFP

A BBC szerint Putyin arra figyelmeztetett, hogy Moszkva nyugati célpontok elleni támadások érdekében más országokat fegyverezhet fel. „Ha valaki úgy gondolja, hogy lehetséges ilyen fegyvereket szállítani egy háborús övezetbe, hogy azzal a területünket támadják, akkor nekünk miért nincs jogunk ugyanilyen kategóriájú fegyvereket szállítani a világ olyan régióiba, ahol csapásokat mérnek az adott országok érzékeny létesítményeire?” – mondta az orosz elnök, azt azonban nem részletezte, hogy melyik országokat támogatnák.

Több ország, köztük az Egyesült Államok is zöld utat adott Ukrajnának, hogy bizonyos fegyverekkel Oroszországon belüli célpontokat támadjon. Elemző cikkünkben azt írtuk, a háború új szakaszát hozhatja, hogy a Nyugat nagyon óvatosan átlépett egy saját maga által felrajzolt vörös vonalat.

Putyin azt is mondta, hogy a Nyugat téved, amikor azt feltételezi, hogy Moszkva soha nem fog atomfegyvert használni. „Van egy nukleáris doktrínánk, nézzék meg, mit mond. Ha valaki fenyegeti a szuverenitásunkat és a területi integritásunkat, akkor minden rendelkezésünkre álló eszközt bevetünk. Ezt nem szabad félvállról venni.”Putyin elutasította, hogy Oroszországnak tervei lennének a NATO megtámadására. „Nem szabad Oroszországot ellenségnek beállítani. Ezzel csak magatoknak ártotok, tudjátok? Azt hitték, hogy Oroszország meg akarja támadni a NATO-t. Teljesen megőrültek? Ki találta ezt ki? Ez teljes képtelenség, tudják? Teljes hülyeség.”

Kiemelt videóink