Brenner Koloman: „Innen is ha kérhetném, nagyobb megbecsülést a nőknek, Uraim!”

POLITIKA
június 07., 12:53

„Április közepén azért léptem vissza Vitézy Dávid javára, mert hiszek abban, hogy kellő alázattal, szakmai hozzáértéssel és a Budapest iránti szenvedéllyel, közösen rendbe tudjuk tenni a fővárosunkat, és vissza tudjuk szerezni a kulcsait az itt élő polgárok számára” – írta közleményében Brenner Koloman, a Jobbik korábbi főpolgármester-jelöltje, aki még jó régen, Vitézy Dávid áprilisi programbemutatóján jelentette be, hogy visszalép.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

E tekintetben ő volt az első visszalépő, míg Szentkirályi Alexandra csak a második. A Fidesz főpolgármester-jelöltje péntek reggel, a választások előtt két nappal jelentette be, hogy visszalép, és arra biztatta támogatóit, hogy szavazzanak Vitézy Dávidra - hozzátéve, hogy azért listán a Fidesz-KDNP listáját válasszák. Vitézy Dávid sajtótájékoztatón reagált a felmerült kérdésekre, mi is kérdeztük.

Brennert mindez egyáltalán nem tántorította el attól, hogy továbbra is Vitézyt támogassa. Mindössze annyit kér, hogy a szavazók „az európai parlamenti választáson pedig a szintén civil jelöltet, a Jobbik-Konzervatívok listavezetőjét, Róna Pétert támogassák”.

Brenner szerint a visszalépés azt bizonyítja, hogy „a Fidesz ismét egy nő szoknyája mögé bújva próbálja elfedni sikertelenségét, ahogy tette azt a kegyelmi botrány kapcsán. Innen is ha kérhetném, nagyobb megbecsülést a nőknek, Uraim!”Brenner szerint két jelölt maradt: „Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester, aki a balliberális pártok gyámsága alatt kénytelen irányítani a várost, és most is Gyurcsány Ferencre támaszkodik, és Vitézy Dávid, aki szakmai felkészültséggel, hitelességgel és nem miniszterelnöki ambíciókkal szolgálja pártpolitikai csatározásoktól mentesen Budapestet” – írta Brenner, aki szerint Szentkirályi nem mert kiállni vitára, és még csak programmal sem tisztelte meg Budapestet.

Brenner értelmezésében Szentkirályi indulása „csupán az egypárti túlhatalom, és nem Budapest érdekeit szolgálta, visszalépésével a választópolgárok csak nyerhetnek”.

Kiemelt videóink