Nincs már idő újragyártani a szavazólapokat Szentkirályi Alexandra visszalépése után

POLITIKA
június 07., 15:20

Mivel kevés az idő, ezért 1 millió 364 ezer szavazólapon egyszerűen csak áthúzzák a főpolgármester-jelöltségtől visszalépett Szentkirályi Alexandra nevét, írja a 24.hu. A Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint ugyanis ha a szavazólapokat már előállították, az egyéni jelölt pedig a szavazást megelőző két hétben lép vissza vagy esik ki, akkor a szavazatszámláló bizottság köteles a szavazóhelyiségben elhelyezett hirdetményen, valamint szükség szerint szóban tájékoztatni a választópolgárokat.

A kiesett jelölt vagy lista nevét a szavazólapon a szavazás napját megelőzően a helyi választási iroda vagy a szavazás napján a szavazatszámláló bizottság áthúzza.

Szentkirályi Alexandra pénteken reggel közölte, hogy visszalép a főpolgármester-jelöltségtől, támogatóit pedig arra biztatta, hogy Vitézy Dávidra szavazzanak. A fideszes jelölt visszalépésének egészen furcsa módon még a fideszesek is örültek. A politikus visszaléptetése pedig túlmutat azon, hogy ki lesz Budapest főpolgármestere, erről részletesen ebben a cikkünkben írtunk.

Kiemelt videóink