Tarlós István is megszólalt Szentkirályi visszalépése után

POLITIKA
június 07., 11:49

„Nincs véleményem.” Ennyivel intézte el a válaszadást Tarlós István a 24.hu kérdésére, hogy mit gondol a Fidesz főpolgármester-jelöltjének visszalépéséről.

A volt főpolgármester az elmúlt hónapokban többször elmondta, szerinte miért Szentkirályi Alexandra a legalkalmasabb főpolgármester-jelölt, és hogy a most visszalépett jelölttel korábban közöttük „egyfajta apa-lánya kapcsolat alakult ki”.

Vitézy Dávidot, akinek javára Szentkirályi most visszalépett, Tarlós 2014-es újraválasztása után menesztették. Tarlós nemrég azt mondta, be akarja perelni, fel akarja jelenteni Vitézy Dávidot. Tarlósnak Vitézy Dávid korábbi kijelentéseivel van baja, amelyek szerinte valótlanok.

Tarlós utalt arra, problémája van azzal, hogy Vitézy a 2014-es kirúgásáról azt mondta, Tarlós „külső nyomásra” rúgta őt ki a BKK éléről. A másik pedig a 3-as metró felújításával kapcsolatos. Ebben a témában Vitézy arról beszélt, ő a kezdetektől fogva azon az állásponton volt, hogy új metrókocsik beszerzésére van szükség, nem pedig arra, hogy az oroszok újítsák fel a régi szerelvényeket. Elmondása szerint az elmozdításában ez játszott szerepet, nem pedig az, amiről Tarlós István beszél, hogy megelégelte a kommunikációját és nem szeretett volna együtt dolgozni vele. Tarlós szerint mindez nem igaz.

Kiemelt videóink