Hiába tette világhírűvé a lombkoronasétánnyal Nyírmártonfalvát, leszavazták Filemon Mihály polgármestert

POLITIKA
június 09., 21:33

Nem választották újra Nyírmártonfalván az erdő nélküli lombkoronasétányról elhíresült polgármestert. A település új vezetője Kövér Mihály Csaba független jelölt lett.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Filemon Mihály a hajdú-bihari Nyírmártonfalva község volt polgármestere akkor vált országosan ismertté, amikor az Átlátszó megírta, hogy 60 millió forintos uniós támogatásból épített egy lombkoronasétányt, de építése közben tarra vágták az ott található erdőt.

Filemon Mihály a 2019-es önkormányzati választáson még a Fidesz-KDNP jelöltjeként tudott nyerni, azonban a mostani választáson már függetlenként indult.

Érdekesség, hogy Filemon egészen áprilisig előszeretettel osztotta meg Facebookon a Fidesz és fideszes politikusok bejegyzéseit.

Filemon Mihály a lombkoronasétány-ügy nyilvánosságra kerülése után megfenyegetett egy közmunkás nőt egy facebookos szmájli miatt, majd sajtóhelyreigazítást és bocsánatkérést követelt az Átlátszótól, de végül el sem ment a tárgyalásra, ahol elbukta a sajtópert. Az ügyben később az OLAF is vizsgálatot indított.

Szerző: Szántó Dániel

Kiemelt videóink