Kammerer Zoltán olimpiai bajnok kajakozó újrázott Göd polgármestereként

POLITIKA
június 09., 22:37

A gödi önkormányzati választáson összesen két polgármesterjelölt indult, a DK színeiben Szilágyi László Lajos és a Kammererrel a Változásért Egyesület jelölésével, illetve a Fidesz támogatásával Kammerer Zoltán.

A város általában a gödi Samsung-akkumulátorgyár ügyei miatt a közbeszéd tárgya. A legutóbbi hír arról szólt, hogy a Göd-ÉRT Egyesület a Samsung SDI Zrt. ellen benyújtott keresete miatt elvették a gödi üzem környezetvédelmi engedélyét, aminek értelmében le kellett volna állnia a gyár működésének – írta a Telex. Ennek okán azóta már több politikai párt és civil szervezet is tüntetett a gödi üzemnél.

Markó József fideszes polgármester 13 évig vezette a várost, majd őt váltotta az ellenzéki összefogás jelöltje, a momentumos Balogh Csaba 2019-ben. Balogh polgármestersége alatt többször próbált beleszólni a Samsung-gyár kérdéses ügyeibe, viszont 2020-ban elvették az önkormányzattól egy kormányrendelettel a gyár területét és adóit.

A momentumos polgármester 2023-ban lemondott, ezt azzal indokolta a 444-nek, hogy a képviselőtestület megosztottsága miatt már nem lehetett vezetni a várost. A tavalyi időközi választást nagy fölénnyel Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakozó nyerte.

Önkormányzati választás 2024 Feldolg.: 100%
Pest

Göd

Polgármesterválasztás
Kammererrel KAMMERER ZOLTÁN
72.84%
DK SZILÁGYI LÁSZLÓ LAJOS
27.16%
Képviselőtestület
Kammererrel 8
Göd-ÉRT Egyesület 2
DK 1
Független 0
Kapu CIKK Egyesület 0
Utolsó frissítés június 11., 14:32
Kiemelt videóink