Fónagy János szerint nemzeti érdek volt a több milliárd adóforintba kerülő budapesti influenszertrip megszervezése

POLITIKA
június 12., 09:10

Május végén pár napra A-listás tartalomgyártók lepték el Budapestet. Közpénzből bulizott a fővárosban többek között David Dobrik, az egyik legismertebb youtuber, Haley Kalil modell és influenszer, Tommy Fury angol ökölvívó, Hannah Stocking influenszer és még számos influenszer.

A Budapest Influencer Trip nevű programot az Orbán Ráhelhez szorosan kötődő MTÜ közreműködésével több milliárd forintból szervezhették.

Vadai Ágnes DK-s parlamenti képviselő az influenszertrippel kapcsolatban írásbeli kérdést intézett Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterhez. Nagy helyett parlamenti államtitkára, Fónagy János válaszolt Vadainak.

Fónagy azt írta, az MTÜ azért szervezte meg az eseményt, mert a több százezer család megélhetését biztosító turizmus élénkítése nemzeti érdek.

Fónagy János
photo_camera Fónagy János Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Fónagy szerint a programnak köszönhetően 150 országból az influenszerek közel 340 millió követője kapott képet Budapest „megújult turisztikai kínálatáról, különleges helyszíneiről és felejthetetlen programlehetőségeiről”. Ezért azt várják az eseménytől, hogy nemcsak a nyári, hanem az őszi turisztikai szezonra is kedvező hatást gyakorol majd.

Kiemelt videóink