Összeáll az olimpiára párosban Nadal és Alcaraz

sport
június 12., 15:31

A huszonkétszeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal és az eddig háromszoros bajnok Carlos Alcaraz elindul párosban a párizsi olimpia tenisztornáján, írja az MTI. A spanyol szövetség szerdán közölte, hogy a 38 éves sztár és a Roland Garros 21 éves új bajnoka egymás oldalán küzd majd az ötkarikás játékokon.

photo_camera Rafael Nadal és Carlos Alcaraz Fotó: DAVID BECKER/Getty Images via AFP

A 14-szeres Garros-bajnok Nadal az év elején egyik fő céljának nevezte az olimpiát, ahol harmadik aranyérméért játszik. 2008-ban Pekingben egyéniben, 2016-ban Rióban pedig Marc Lopezzel párosban nyert. Az olimpia tenisztornáját a Roland Garros salakpályáin rendezik meg.

Alcaraz vasárnap a német Alexander Zverevet győzte le a párizsi tenisztorna döntőjében, ezzel ő lett a legfiatalabb a sportág történetében, aki mindhárom borításon nyert Grand Slamet. Nadal hosszú ideje sérülésekkel bajlódik, az idei szezonban egyetlen salakpályás versenyen sem tudott jó eredményt elérni, az első fordulós kiesése után azt mondta, jó eséllyel ez volt az utolsó Garrosa, bár nem tudja teljes bizonyossággal kijelenteni. (via MTI)

Kiemelt videóink