Vitézy: Karácsony üvöltözéssé silányítja a választási jogorvoslatot

belföld
június 13., 15:02

„Karácsony Gergely mai sajtótájékoztatója gyakorlatilag arról szólt, hogy addig kell új választásokat kiírni, ameddig ő azt meg nem nyeri – reagált Vitézy Dávid arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester megismételtetné a főpolgármester-választást, és péntek estére utcára szólította híveit. – Csak az a jó választási eredmény, ahol a ő a győztes. Szerintem ez minden, csak nem egy demokrata hozzáállása.”

A Nemzeti Választási Bizottság csütörtök este úgy döntött, hogy helyt ad Vitézy Dávidék fellebbezésének, és elrendeli a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámolását. Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje, már a választás után arról beszélt, hogy sok rendszerszintű visszásságról kaptak jelzést, ezért a szavazatok újraszámolását fogják kérni.

photo_camera Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Vitézy szerint a választást „Karácsony Gergely rendezte, a Főváros szervezte”, vagyis a hibákért csak magát okolhatja, ez az ő felelőssége. Az LMP főpolgármester-jelöltje szerint az újraszámolás csökkeni a feszültséget és a bizonytalanságot, Karácsony lépése viszont növeli. A hibákért szerinte nem az áldozatos munkát végző szavazóköri delegáltak, hanem a fővárosi szervek megkésett állásfoglásai, az ellentmondó segédletek a felelősek.

Vitézy szerint ellenfele „politikai vádaskodássá, üvöltözéssé silányítja az elmúlt évtizedek legkritikusabb választási jogorvoslati folyamatát, bizonyítékok nélkül vádol bűncselekménnyel köztisztviselőket”.