Eriksen az előző nyitómeccsen az életéért küzdött, most gólt szerzett

sport
június 16., 17:55
C csoport
Szlovénia
1
-
1
Dánia
Vége
Erik Janža 77'
Christian Dannemann Eriksen 17'
Žan Celar 84'
Žan Celar 84'
Petar Stojanović 53'
49'

Az előző Eb első dán meccsén 43. percében Christian Eriksen összeesett, megállt a szíve. Azóta három év telt el, A dánok középpályása felgyógyult, és most, három évvel később újból a kezdőcsapat tagjaként futhatott ki egy újabb Eb nyitómeccsén, ezúttal nem a finnek, hanem szlovének ellen.

És ahogy egy hollywoodi filmben rendeznék: a meccs 17. percében Eriksen megszerezte a vezetést a dán válogatottnak. (Na jó, egy hollywoodi filmben a 43. percben lőtte volna a gólt.)

photo_camera Eriksen gólöröme Fotó: DAMIEN MEYER/AFP

Ha már Hollywood: a szlovén kispadon ült Josip Iličić, aki 2021-ig a BL-ben is szereplő Atalanta kulcsembere volt, de ekkor történt valami: felesége megcsalta, így depresszióba esett, meghízott. Amúgy is hajlamos volt túlaggódni a dolgokat, az állandó aggodalmaskodása miatt Nagymamának nevezték el a csapattársai. A most 36 éves játékos hazatért Szlovéniába, és a Mariborban olyan teljesítményt nyújtott, hogy ismét behívták a válogatottba.

A 77. percben Benjamin Šeško, a szlovén futball nagy ígérete (21 éves, Lipcsében játszik) kapufát lőtt, majd rögtön után a Lengyelországban játszó Erik Janža egy védőn megpattanó lövéssel egyenlített.