Holtan találtak egy amerikai turistát egy görög szigeten

külföld
június 17., 06:13

A férfi holttestére vasárnap talált rá egy másik turista Mathraki szigetének egy sziklás, meglehetősen távoli strandján. Az amerikai férfi eltűnését csütörtökön jelentette be egy barátja, akinél megszállt. Utoljára kedden látták egy kávézóban két másik turista társaságában, akik azóta már elhagyták a szigetet. Mathraki szigetén mindössze százan élnek, ez egy 3,9 négyzetkilométeres, erdős sziget, Korfutól nyugatra.

photo_camera Fotó: NIKOLAS KOKOVLIS/NurPhoto via AFP

Hogy a férfi halálát mi okozta, azt egyelőre nem tudni, de a elmúlt hetekben többször adtak ki figyelmeztetést a súlyos hőhullámok miatt, amiknek kockázataival a görög hatóságok szerint az ott nyaraló turisták nincsenek tisztában.

Szombaton egy 74 éves holland turista holttestét találták meg egy szakadékban, egy héttel korábban pedig a BBC eltűnt műsorvezetőjének, Michael Mosley holttestét találták meg egy görög szigeten, napokkal azután, hogy a nehéz, sziklás terepen túrázni indult.

De pénteken is jelentették két francia turista eltűnését Szikinosz szigetéről, illetve Amorgosz szigetén is még mindig keresnek a hatóságok egy 59 éves turistát, aki kedden indult el egyedül túrázni a nagy hőségben. (Guardian)