Immár hivatalos: az elmúlt 44 évben soha nem volt olyan rossz Eb-meccs, mint az angol–szerb

sport
június 17., 09:18
C csoport
Szerbia
0
-
1
Anglia
Vége
Jude Bellingham 13'
83'
Dušan Tadić 75'
Nemanja Gudelj 39'

A világ futballszerető közvéleménye még mindig nem heverte ki azt a sokkot, amit a vasárnap esti angol–szerb Eb-meccs okozott, különös tekintettel az 1-0-ra nyerő angolok játékára. Egy igen érdekes statisztika is bizonyítja azt, hogy kifakadásunk nem minden alapot nélkülöző.

Az opta 1980 óta gyűjti az adatokat az Európa-bajnokságok mérkőzéseiről, és ilyet még a legöregebb opta-statisztikusok sem láttak. Soha nem volt olyan Eb-meccs, ahol mindössze 11 lövést eresztettek meg a játékosok. Képzeljék csak el: majdnem 10 percenként szállt a kapura valami, de ebben benne voltak a hazaadásszerű kapura gurítások is. Jellemző, hogy a 11 lövésből, fejesből mindössze négy volt olyan, aminél a kapusoknak közbe kellett (volna) lépniük.

A nyolc éve hivatalban lévő, trófeát még nem nyerő Gareth Southgate szövetségi kapitánynak minden bizonnyal ez a torna az utolsó dobása, ha nem viszi haza az Eb-trófeát, amit amúgy soha nem nyertek még meg. Az első félidővel elégedett volt, khm, a második félidőben pedig a válogatott másik arcát mutatta meg, és idézzük: „Tetszett az, hogy tudtunk szenvedni”.

Gareth Southgate Gelsenkirchenben
photo_camera Gareth Southgate Gelsenkirchenben Fotó: EMIN SANSAR/Anadolu via AFP
Kiemelt videóink