A szülők megvesztegetésével is próbálkozott a kilencéves kislányt terrorizáló tanár

bűnügy
június 24., 21:01

Újabb hangfelvételek jutottak az RTL birtokába abból a Fejér megyei iskolából, ahol egy alsós tanító hónapokon keresztül verbálisan bántalmazott egy kilenc éves kislányt. Miután a szülők a csatornához fordultak, a tanító megpróbálta megvesztegetni a bántalmazott kislány családját:

megkérdezte, mennyi pénzt kérnek azért, hogy az ügyet ne adja le a tévé.

A csatorna szerint a pedagógus több alkalommal azzal fenyegette a lányt, hogy „ha nem viselkedik jól, elviszi a gyámügy”, máskor azt mondta neki, hogy „úgy kidobja a teremből, hogy eltörik keze-lába”. A kislány depresszióval küzdött, öngyilkossági gondolatai lettek. Szokatlan viselkedésére felfigyelve szülei diktafont tettek a táskájába, és mintegy két és fél hónapon át titokban rögzítették a gyerek mindennapjait.

A szülők állítólag felvettek egy beszélgetést az intézmény vezetőjével is, aki megoldás helyett inkább az ő felelősségüket firtatta és azt kérte, hogy működjenek együtt a bántalmazó tanárral. Ezután, május tizedikétől kezdve a szülők az iskolát fenntartó tankerület vezetőjétől kérték, hogy segítsenek a lánynak új iskolát találni - a csatorna szerint azóta sem kaptak választ.

A lánynak végül az oktatási jogok biztosának segítségével találtak új iskolát, mindössze két hete. A szülők feljelentést tesznek a bántalmazó pedagógus ellen.

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány anonim és ingyenes lelkisegély-vonala a nap huszonnégy órájában elérhető a 116-111-es telefonszámon. Címlapképünk illusztráció.

Kiemelt videóink