Lázár János azt mondja, a 2026-os választáson már nem indul el egyéniben

POLITIKA
június 24., 20:54

„Arra az elhatározásra jutottam, hogy 2026-ban nem indulok az országgyűlési választások egyéni kerületi megmérettetésében” – mondta Lázár János. (Frissítés: Lázár ezt már januárban is bejelentette.) Az építési és közlekedési miniszter azt mondta, a választókerületben Hódmezővásárhelynek és Makónak új parlamenti képviselője lesz 2026-tól, ezt majd a „választópolgárok közönsége” dönti el, illetve a Fidesz-KDNP dönti el, kit fog indítani.

link Forrás

Lázár azt mondta, szükség van a megújulásra, de ez nem jelenti azt, hogy nem szeretne politikával foglalkozni. „Aki ismer, az tudja, hogy van bennem ambíció, 49 éves vagyok, a legjobb formában és legjobb állapotban, és még sok nagyon jó év áll előttem” – mondta Lázár, hangsúlyozva, hogy vannak politikai elképzelései, ambíciói és tervei.

A 24 felidézte, hogy Lázár április végén a Jelennek adott interjújában célzott arra, hogy 2026-ban nem lesz politikus, mondván nem biztos, hogy neki a politikában van a helye és szerepe, de akkor még úgy fogalmazott: „Nem tartom ördögtől valónak, ha 2026-ban nem leszek politikus.”

Lázár János építési és közlekedési miniszter
photo_camera Lázár János sajtótájékoztatója az Építési és Közlekedési Minisztériumban 2024. február 29-én. Fotó: Bankó Gábor/444

Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter polgármestert magabiztos többséggel választották újra, a Fidesz négyezerrel kevesebb szavazatot kapott, mint amire Lázár számított.

Kiemelt videóink