A magyar válogatott sorsa a portugálok és a törökök kezében van

foci
június 25., 21:07

Azok után, hogy Anglia nem juttatta tovább Magyarországot a futball-Európa-bajnokságon – ehelyett egészen gyalázatos meccsen 0-0-t játszott Szlovéniával –, Marco Rossi csapatának sorsa a portugálok és a törökök kezében van.

A román–szlovák–belga–ukrán E csoport is hozhat olyan eredményt, ami számunkra jó lehet. Itt most mindenki 3 ponttal áll. A rosszabb verzió, hogy két csapatnak is nagyon csúnyán ki kellene kapnia egyszerre a két ellenfelétől. De lehet az is, hogy a románok megverik a szlovákokat, a belgák pedig legalább két góllal az ukránokat. (Ha csak 1-0-ra nyernének a belgák, akkor még sárgalapszámolás is jöhetne, de abban sokkal jobban állnak az ukránok a magyar csapatnál.)

photo_camera Fotó: LLUIS GENE/AFP

Ellenben az F csoport eredményei alakulhatnak kedvezően. Ott ugyanis „csak” arra lenne szükség, hogy a már csoportgyőztes portugálok ne hagyják, hogy a grúzok 1-nél több pontot szerezzenek, illetve a törökök tegyenek ugyanígy a csehekkel szemben. Vagy ha a törökök kikapnak, akkor kapjanak ki nagyon, legalább 3 góllal (és a másik meccsen akkor se nyerjenek a grúzok).

Nem lesz egyszerű, de lehetetlennek sem tűnik. Mindazonáltal a mai angol győzelem végképp lehetségesnek tűnt, viszont nem következett be. Mindegy, holnap is lesz nap!

link Forrás