5 erős pillanat az Eb-csoportmeccseken

futball
június 27., 17:28
  • Amikor a csapatkapitány szó jelentést nyer.
  • Egy elképesztő válogatott karrier drámai vége.
  • Vicces öngól, komoly bombagólok, őrült számolgatás.
  • Dolgok, amik megmaradtak az Eb csoportköréből.
  • És nem, ez nem feltétlenül a legerősebb pillanatok listája, semmi baj azzal, ha más szerint nem ezek voltak a legérdekesebbek, van még bőven kiemelni való, például a grúz válogatott úgy, ahogy van.

1. Szoboszlai a hordággyal

A magyar csapat tagjai viszik a hordágyat a sérült Varga Barnabáshoz az Eb A csoportjának utolsó fordulójában játszott Skócia–Magyarország meccsen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án.
photo_camera A magyar csapat tagjai viszik a hordágyat a sérült Varga Barnabáshoz az Eb A csoportjának utolsó fordulójában játszott Skócia–Magyarország meccsen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Nem kérdés, hogy az Eb legemlékezetesebb pillanata a magyar szurkolóknak Csoboth Kevin (sőt, KEVIN, KEVIIIN) skótok elleni, 101. percben szerzett győztes gólja lesz. Ez olyan egyértelmű, hogy talán nem is kellene külön leírni.

Legalább ilyen nagy pillanat volt viszont az is, ahogy Szoboszlai Dominik megragadta a cammogó stáb hordágyát Varga Barbabás rémisztő sérülése után, és egy pillanat alatt világossá vált, hogy mit jelent az a szó, hogy csapatkapitány.

Szoboszlainak nem volt igazán jó Eb-je. A legtöbb szurkoló sokkal többet várt tőle, főleg azután, hogy Liverpoolba igazolva olyan magasra emelkedett, és olyan színvonalú társakkal játszik hétről hétre, ami magyar játékosnak már hosszú ideje nem jött össze. A várakozások olyanok voltak vele szemben, aminek eleve nehéz lett volna megfelelni, pláne úgy, hogy nem is teljesen egészséges. Az a pillanat viszont, ahogy a földön fekvő csapattársa segítségére sietett, minden korábbi elrontott passzt zárójelbe tett.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.