Lemondott a férfi pingpongosok kapitánya, mert nem utazhat a versenyzőivel az olimpiára

sport
június 27., 06:28

Egyáltalán nem lehet azt mondani az olimpia kezdete előtt egy hónappal, hogy nyugodt körülmények lennének a felkészülésre, ráhangolódásra a hazai sportéletben. Azok után ugyanis, hogy csütörtökön a férfi kardcsapat maradt edző nélkül, most az asztalitenisz világából jött hasonló hír.

Lindner Ádám, a férfi asztalitenisz-válogatott októberben kinevezett szövetségi kapitánya kérte ugyanis, hogy közös megegyezéssel bontsa fel szerződését a szövetség. A szakvezető az MTI-nek elmondta: meghökkent, amikor Fülöp István sportigazgató felhívta, hogy mégsem ő utazik az olimpiára az általa vitt Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párossal, hanem Harczi Zsolt, aki eddig az osztrák válogatottnál dolgozott, és július elsejével ismét magyar szövetséget segíti.

„Tavaly októberben kértek fel, hogy legyek a férfi válogatott kapitánya, segítsek. Én elvállaltam a munkát, és a megbízásom idén augusztus 31-ig szólt. Férfi egyesben sajnos nem sikerült kvótát szereznünk, Szudi Ádám közel állt hozzá, de nem jött össze. A vegyes párost is én vittem, majd derült égből villámcsapásként ért, hogy Fülöp István jelezte: az elnökség Harczi Zsoltot küldi az olimpiára. Neki csak néhány hete lesz együtt dolgozni velük, és felkészíteni őket az olimpiára. Bevallom, rosszul esett a lépés, és másnap közöltem a szövetség főtitkárával, hogy kérem a szerződésem felbontását” – mondta a 48 éves Lindner.

A párizsi olimpián az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros mellett női egyesben Póta Georgina indulhat még.

Kiemelt videóink