Oroszország betiltaná a tudatos gyerektelenség népszerűsítését

külföld
június 27., 12:48

Oroszországban dolgoznak már azon, hogyan lehetne betiltani a childfree életmód, azaz a tudatos gyerektelenség népszerűsítését. „Aktívan dolgozunk a törvénytervezeten a gyermekmentesség terjedésének megakadályozására, azaz amikor valaki azt mondja, hogy ma a lányoknak, különösen a fiatal lányoknak nem kell szülni, meg tudunk lenni gyerekek nélkül is. Nagyon sok ilyen, úgymond, szélsőséges irányultságú ideológia van” - jelentette be Vszevolod Vukolov, az igazságügyi minisztérium miniszterhelyettese a szentpétervári Nemzetközi Jogi Fórumon.

Egyébként 2023 februárjában már beterjesztettek egy olyan törvényjavaslatot az Állami Dumába, ami megtiltja a gyermekmentes ideológia propagálását a gyermekek körében. A dokumentum azonban még nem ment át az első olvasaton. Vukolov azt mondta, most ezeket vizsgálják.

Putyin résen
photo_camera Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Vlagyimir Putyin szerint a következő évtized nagy feladata a demográfiai fellendülés, ezért tavaly az orosz legfelsőbb vezető is arra biztatta a népét, hogy vállaljanak több gyereket. „Nagyanyáinknak és dédanyáinknak hét-nyolc gyermekük volt. Emlékezzünk és elevenítsük fel ezeket a hagyományokat. A sokgyermekes, nagycsaládos létnek kellene lennie a normának, amihez Oroszország népei tartják magukat” - mondta Putyin. (TASZSZ/Moscow Times)