Egy év alatt sem emeltek vádat a Mercedes vezetője ellen, aki elgázolt egy biciklist az Árpád hídon

baleset
július 01., 05:07

Napra pontosan egy évvel ezelőtt történt az a baleset, amelynek során egy 700 lóerősre tuningolt Mercedes letarolta a szalagkorlátot az Árpád hídon, és halálra gázolt egy szabályosan közlekedő kerékpárost – írja a 24.hu.

A Mercedes 34 éves sofőrjét nem sokkal később letartóztatták, de tavaly októberben kijöhetett a börtönből, és bűnügyi felügyeletbe került nyomkövetővel a lábán. A lap információi szerint a bíróság ezen is enyhített azóta, hiszen már csak kényszerintézkedés van érvényben a férfival szemben. Vagyis Budapesten belül nyomkövetővel a lábán ugyan, de teljesen szabadon mozoghat.

photo_camera Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Az ügyben még folyik a nyomozás, tehát vádemelés nem történt. A Mercedes sofőrjét halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével, a versenyzésben résztvevő egyik BMW sofőrjét pedig közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítja a rendőrség.

A RACE-001 rendszámú Mercedest vezető extrém gyorshajtó letarolta az úttestet a bicikliúttól elválasztó szalagkorlátot, így sodorta el a kerékpárost. Ezután visszacsapódott az útra, ahol a harmadik helyen haladó BMW-ssel ütközött (a közvetlenül mögötte lévő autós ki tudta kerülni az ütközést, ő hívta a segélyhívót). A két sofőr súlyos sérülésekkel került kórházba.

A szakértői vizsgálat megállapította: műszaki hibája egyik autónak sem volt, de a Mercedesben ki volt kapcsolva a menetstabilizátor. A szakértő szerint a Mercedes a balesetet megelőzően legalább 137 km/órás sebességgel haladt, és az ütközés után még 70 métert sodródott az úton. A kerékpáros kettős végtagvesztést szenvedett el, és a kórházba szállítása után meghalt.