Vidnyánszky szerint ugyanazok az erők akarják elpusztítani a Nemzetit, akik 65-ben felrobbantották

KULTÚRA
július 09., 07:29

„Olyan szintű nyomás és fogáskeresés van [rajtunk]. Olyan szintű befolyásolási kísérlet. Olyan szintű, hogy... Így élünk amúgy 11 éve, mióta én ezt a színházat vezetem” – mondta Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója az Egyenes Beszédben, mikor a Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó balesete körül vitáról kérdezték.

photo_camera Forrás: ATV Magyarország/YouTube

A színházigazgató szerint Szász Júlia azért állt bele a Nemzeti Színház vezetésébe, mert „el szeretnék pusztítani ezt az intézményt ugyanazok az erők, akik 65-ben felrobbantották. Ugyanazoknak az erőknek van jogfolytonossága, gondolatfolytonossága. Ezek az erők 11 éve mást se csinálnak, csak nagyítóval néznek bennünket, és keresnek fogást rajtunk.”

Vidnyánszky egyébként kitartott amellett, hogy több millió forintot fizettek ki a novemberi előadás közben megsérült Szász Júlia színésznőnek. Az igazgató korábban azt mondta, hogy a sérültek fejenként több mint öt millió forintot kaptak, amit aztán Szász Júlia cáfolt. Vidnyánszky szerint korábban Szász azt mondta, egyáltalán nem kaptak pénzt, most pedig már csak az összeget vitatja.

„Nem mérgesedett volna el a történet, ha nem lennének erők, amelyek abban érdekeltek, hogy minket meghurcoljanak, állandóan pellengérre állítsanak. Az előbb volt egy 15 fős tüntetés a Nemzeti Színháznál. Verseket, dalocskákat írogatnak rólam” – mondta Vidnyánszky, majd mikor a műsorvezető felvetette, hogy ez talán nincs az épület felrobbantásával egy szinten, azt mondta, hogy állandóan résen kell lenniük, mert nagyító alatt léteznek.