141 milliárdért építheti meg a Duna Aszfalt az M49-es második szakaszát

gazdaság
július 11., 11:41

17,6 km hosszú 2×2 forgalmi sávos autóút építése 3 db különszintű és 4 db körforgalmi alcsomóponttal, 11 db műtárggyal, kétoldali tengelysúlymérőhellyel és közúti határátkelőhellyel, valamint a szükséges közműépítéssel együtt, illetve a kapcsolódó kocsordi üzemmérnökség kivitelezése – ez a feladata Szíjj László cégének, a Duna Aszfaltnak, ami az Átlátszó cikke szerint nettó 141 milliárdért építheti meg az M49-es második szakaszát. A munkálatok időtartama 34 hónap, a szerződés nem hosszabbítható meg.

Ahogy a lap is írja, a kiíró Építési és Közlekedési Minisztérium számos feltételt meghatározott. Nem jelentkezhetett a felhívásra az a cég, ami az ajánlati felhívás feladásának napját megelőző utolsó három, mérlegfordulónappal lezárt üzleti évben a közbeszerzés tárgyából (országos közút építése) származó – általános forgalmi adó nélkül számított – árbevétele nem érte el összesen legalább a nettó 60 milliárd forintot.

Végül 3 ajánlat érkezett: az EuroAszfalt Kft. és a SWIETELSKY Magyarország együtt nettó 159,5, a Colas Út Építőipari Zrt. nettó 147, a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt. pedig nettó 141,9 milliárd forintért vállalta volna a munkát. Utóbbi győzelme szinte garantálható volt, mert ők végzik az M49-es gyorsforgalmi út építésének első ütemét is.

Kiemelt videóink