Karácsony Gergely: Nincs már mit újraszámoltatni

POLITIKA
július 12., 12:15

Karácsony Gergely megköszönte Budapestnek a győzelmet, ezzel nagyjából le is zárult a több mint egy hónapos hercehurca a főpolgármester-választás körül.

Ahogy azt mi is megírtuk: eldőlt, hogy ő marad a főpolgármester.

photo_camera Karácsony Gergely 2024. június 9-én, az eredményváró eseményén mond beszédet.
Fotó: Kristóf Balázs/444

Karácsony Gergely 293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid, közölte a Nemzeti Választási Bizottság péntek délelőtti ülésén, amit a fővárosi főpolgármesteri szavazatok három napon át zajló újraszámlálása után hívtak össze. A szavazatok újraszámlálása után kiderült, hogy Karácsony 371538 , míg Vitézy Dávid 371245 szavazatot kapott. A harmadik helyen a mihazánkos Grundtner András volt, 38984 szavazattal. A helyszínen elhangzott az is, hogy az újraszámolás során ezres nagyságrendben kellett szavazatokat átminősíteni.

Karácsony Facebook-posztjában azt írta, „[h]árom a magyar igazság: megnyertük egyszer, megnyertük másodszor és ma megnyertük harmadszor is. Nincs már mit újraszámoltatni.

A főpolgármester ezután úgy fogalmazott:

Öt éven át próbáltak eltaposni. A város büntetésével, titkosszolgálati eszközökkel gyártott kompromatokkal, politikai megrendelésre végzett házkutatásokkal, a választási rendszer hegesztésével, kétjelöltes visszaléptetős játszmázással, politikai komisszár alkotmánybírákkal. Nem sikerült, a fővárosiak átláttak az ármányon.

Azt írja, neki most az a feladata, hogy folytassa annak a programnak a végrehajtását, amire felhatalmazást kapott.

Karácsony győzelmét Vitézy Dávid is elismerte.

Kiemelt videóink