Hiába ígérte helyettes államtitkár, 17,5 milliárdból sem sikerült befejezni a nyíregyházi stadiont, Mezőkövesden játsszák az első bajnoki meccsüket

sport
július 13., 18:34
photo_camera Nincs készen.

Hiába tűnt úgy, hogy az élvonalba egy évtized után visszajutó Nyíregyháza Spartacus a frissen elkészült stadionjában kezdheti a július végén induló bajnokságot, a dolog mégsem jött össze. A klub szombaton jelentette be, hogy az aréna még nincs kész, a Győr nem volt hajlandó elhalasztani a nyitómeccsüket, a pályaválasztói jog megcserélésére sem volt lehetőség, a közeli Kisvárdán is foglalt a stadion, így végül Mezőkövesden játszanak.

Dankó Gergő ügyvezető a klubhonlapon azt is kibökte, hogy csak szeptember elsejétől él a stadionüzemeltetési joguk. Csakhogy addig hat teljes forduló lemegy az NB1-ből, így lehetséges, hogy a Puskás Akadémia ellen augusztus 10-ei és a Fehérvár elleni augusztus 24-ei hazai meccsüket is Kövesden vagy máshol fogják játszani. Mivel szeptember bajnoki szünettel kezdődik, az sem kizárt, hogy csak szeptember 21-én játszhatnak először otthon, egyből a legnagyobb helyi rivális, a Debrecen ellen.

Az egész azért is meglepő, mert május közepén a hivatalos kommunikáció szerint nagyszerűen állt már a nyíregyházi stadion: a beszámolók szerint már „locsolták a gyepet, és az utolsó simításokat végzik az építkezésen”. Nyúl Zoltán helyettes államtitkár pedig azt ígérte, június 30-ra kész lesz a stadion központi létesítménye és a szabadidős centrum is.

„Kisebb munkálatok ezután a nyár végéig folytatódnak, de ami a bajnokság megkezdéséhez szükséges, az megépül és használható lesz.”

- mondta akkor.

Ehhez képest volt meglepő, hogy a választások előtt nem sokkal módosítottak a szerződésen, és nettó 3,7 milliárddal emelték a költséget – írta az Átlátszó. Így a stadion végösszege 17,5 milliárd forint lesz.

A stadion kivitelezői az Épkar Zrt. és a Nyír-Wetland Generál Zrt.


Kiemelt videóink